Bijgerechten ramen noodles

bijgerechten ramen noodles

Rondom ramen noodles zijn er natuurlijk nog allerlei bijgerechten aan eten en drinken die wij niet mogen overslaan. Hieronder vind je een alles behalve compleet overzicht met aanvullingen voor bij de ramen.

bijgerechten ramen noodlesAgedashi-doufu

Is eigenlijk niets minder dan gefrituurde tofu. Het klinkt heel simpel maar de smaak is zeker meer dan dat. Door de kruiden die gebruikt worden heeft de tofu een lekker laagje met smaak die (zeker voor de vegan eter) net even dat extra laag geven om de honger te stillen.

 

bijgerechten ramen noodlesEbi Furai

Heerlijke gefrituurde garnalen in een krokant jasje.

 

 

bijgerechten ramen noodlesEdamame

Dit zijn nog niet rijpe sojaboontjes die nog in hun jasje zitten. De schil is niet eetbaar, althans niet erg lekker en taai maar als je de peul open maakt komen er heerlijke boonjes uit. Ze zijn een klein beetje taai maar erg lekker als snack voor bij de sushi of ramen.

 

 

bijgerechten ramen noodlesGyoza

Bijna niet weg te denken bij ramen zijn de gyoza. Kleine deegpakketjes die gevuld zijn met wat vlees en kool om smaak gemaakt met gember en knofloof. De gyoza worden eerst in gebakken in een pan, vervolgens gestoomd om goed gaar te krijgen om dan vervolgens weer in een pan af te bakken. Hierdoor krijg je een hele mooie combinatie van smaken en texturen. Zeker de moeite waard om een keer te proberen.

bijgerechten ramen noodlesGyuniku korokke

Dit zijn met rundvlees gevulde japanse kroketten als het ware. Soms met toevoeging van aardappelpuree of bestaande uit alleen aardappelpuree.

 

 

bijgerechten ramen noodlesKaraage

Heerlijk gefrituurde kippenstukjes die door eenzelfde proces als tempura worden gemaakt. Het krokantje laagje is echter tarwebloem of aardappelzetmeel die vervolgens in een lichte olie worden gefrituurd. Vaak worden deze geserveerd met een blanke saus of juist een goed pittige saus. Dit bijgerecht zien wij steeds vaken verschijnen bij ramen noodles en dat is ook niet vreemd. Het is een hemelse combinatie.

 

 

bijgerechten ramen noodlesSake

Natuurlijk hoef je geen ramen te eten om van sake te genieten maar als je dan toch een avondje uit bent en iets bij je ramen wilt eten maar het dan gelijk helemaal gezellig met een sfeervol flesje sake. Het onderwerp sake is zo uitgebreid dat hiet waarschijnlijk een geheel eigen website voor nodig is om uit te leggen maar probeer het eens en probeer sake vooral ook een keer warm, zeker als het buiten koud en guur is. Kampai!

 

bijgerechten ramen noodlesTakoyaki

Het is een bolletje gemaakt van mix van tarwebloem die in een soort van poffertjes pan wordt gebakken. Deze kunnen gevuld worden met van allerlei ingredienten waaronder beni shoga, negi, vlees en vis. Daarna worden ze met takoyaki saus gelakt (wat vergelijkbaar is met Worcestershire saus).

 

bijgerechten ramen noodlesToriteri

Kort door de bocht zijn dit kippenstukjes die in teriyaki saus zijn gebakken. Wederom een verschrikkelijk lekker bijgerecht. Misschien wel de het lekkerste van de bijgerechten die geserveerd worden bij ramen noodles.

Share Button