Het is 3 december 2019, vandaag vroeg de trein in vanuit Groningen om naar huis te gaan. Eindelijk een keer op tijd weg en dus eindelijk weer een keer op een dinsdag met het hele gezin aan tafel gezellig avondeten. Of toch niet? Nee niet echt! Om 14:48 de trein gepakt om om 17:00 te stranden op Utrecht Centraal met de mededeling dat deze trein niet verder rijdt ivm een seinstoring… en wat doe je als je excuus hebt om niet thuis te eten? Precies, dan ga je op zoek naar ramen noodles! Zo gezegd zo gedaan, even de kaart hier op de website gecheckt en jawel Ramen Brothers had ik nog niet eerder gegeten dus dat wordt het excuus om niet te snel richting huis te gaan :). 
Zo gezegd zo gedaan, richting de Willemstraat 9 in Utrecht. Vanaf het Centraal Station zal het zo’n 10 minuten lopen zijn geweest, mits je een beetje door kan lopen. Het was nogal druk in de stad en aangezien ik er een tijd niet was geweest (zeker 10 jaar niet) was het stieken even zoeken hoe ik in vredesnaam Hoog Catharijne uit moest komen. Man wat is dat veranderd. Na een frisse neus buiten zie ik daar het pand van Ramen Brothers in Utrecht. Een leuk zijstraatje van het centrum van Utrecht. De voordeur stond open en traditioneel moet je jezelf door een gordijntje worstelen om binnen te komen. Eerlijk gezegd niet handig maar ja het hoort er nu eenmaal bij dus ik kan het wel waarderen al een ramen-ya (ramen noodle bar) dit doet. Het geeft het gewoon net even dat extra sfeertje aan.

EN NU NAAR BINNEN

Binnen gekomen was een beetje een basis ingerichte ramen-ya. Wit, rood en zwart als uitgangskleuren. Een open keuken waar je lekker mee kan kijken, een lage lange bar tafel en wat losse tafeltjes in een L-vorm er omheen. Gewoon leuk, gezellig, nothing fancy, je neemt er niet je schoonouders heen om uit eten te gaan, perfect dus voor een lekkere en snelle maaltijd. Verwacht er ook niet teveel van maar ja, je mag er best voor betalen maar dit is geen high-end dining. Je krijgt gewoon waar je voor betaalt.

Bediening kwam gelijk mijn kant op. Een vriendelijke Engelstalige dame die mij verwelkomde. Ik mocht zitten waar ik wilde en koos een plekje aan de bar. Dicht bij de actie vind ik altijd wel gezellig. Er werd gelijk een bestelling opgenomen om wat te drinken en de kaart werd gehaald. Het was zo rond 17:00, niet erg druk maar wel al mensen in de zaak. De kaart was redelijk uitgebreid, niet heel erg groot maar echt wel genoeg keuze. 8 verschillende soorten ramen en meer dan 10 side dishes.

WE LIKE IT HOT

Ik had wel trek in wat pittigs dus heb gekozen voor de Tantan ramen. Een ramen gebaseerd op een bouillon met sesam pasta en chili olie. Deze zijn normaal gesproken ongelofelijk pittig maar zoals gezegd had ik er zin in en keer er naar uit om een goed pittige maaltijd weg te werken. Daarnaast had ik ook wel trek om wat gyoza te proberen en bestelde daar ook een portie van. De ramen was lekker maar alles behalve pittig. Iedereen die mij kent weet dat ik best wel een beetje pittig kan eten maar hier zat echt maar een vleugje pit in. Op zich niet erg hoewel het wel afwijkt van wat ik gewend ben. Dat gezegd hebbende had de ramen wel echt een mooie sesam smaak. Chili olie stond op tafel dus dat probleem was snel opgelost. Ik zal eerlijk zijn, liever te weinig pit dan teveel pit. Je kan altijd pit toevoegen maar eruit halen wordt heel lastig. Eitje was niet gemarmerd, en ja ik ben nogal een zeikerd, ik wil hem gemarmerd maar hij was wel super lekker van smaak, echt heel lekker. Wat nori, dat gaat er altijd wel in. Gehakt, prima op smaak, narutomaki wat altijd een leuke gezicht is en wat paksoi, lekker. Ook nog een klein krokantje, een gefrituurde lotus wortel, dat was eigenlijk wel een leuke combinatie met de ramen. Had op zich niet heel veel smaak maar wel een leuke touch omdat het toch wel een lekker mondgevoel geeft zo naast al die relatief zachte ingredienten. De gyoza waren lekker maar meer een standaard gyoza die je bij een groothandel kan kopen. Gewoon prima dus. Wel een puntje van kritiek voor wat betreft de ramen, ik vond dat deze te koud werd geserveerd. Had stiekem best wel wat heter gemogen. Op zich is het wel lekker als deze niet te heet is maar het probleem is dat hij dan weer te snel afkoelt en de bouillon dus ook bij de laatste happen echt te koud is. Hier geldt dan juist weer liever te heet dan te koud. Daarnaast vond ik de porties te klein. Er was te weinig bouillon naar mijn zin, had wat meer gekomen.

Al met al was de bestelling snel klaar en met een gevuld buikje ging ik weer op weg om de horde massa aan reizigers te trotseren want iedereen wilde naar huis en de storing zou nog tot minimaal 19:30 duren. Na 2 bussen volgepropt zien worden was ik aan de beurt en ging de reis voort naar Gouda om vervolgens om 20:30 thuis te komen. Het was mij een geslaagde reis haha!

HET OORDEEL

Al met al vond ik het een prima ramen-ya. Gewoon goed. Mooie ingredienten, zuivere smaak in de bouillon, lekker noodles. Niet spectaculairs qua smaak, had van mij wel iets spannender gemogen maar aan de andere kant ook wel weer een veilige keuze voor een groter publiek. De bediening was goed. Snel geholpen, werd ook snel afgeruimd als iets op was maar de kunst is dat de bediening mensen wel de rust geven om rustig te eten. Dat deed de dame in kwestie goed. Als een schim bewoog ze door het restaurant en nam de vuile vaat mee en vroeg af en toe of alles naar wens was maar alleen op de moment dat ze goed aanvoelde dat het even tussendoor kon. Verder de sfeer was prima, een doodgewone omgeving om even snel een soepje naar binnen te werken. Het doet wat het moet doen namelijk je een zitplek geven die schoon en er prima uitziet. Prijskwaliteit, doordat ikzelf wat meer bouillon had gewild en gewend ben vond ik de prijzen wel een tikkeltje te hoog. Niet onredelijk hoog, ook hier geldt dat het prima was. Zou ik hier nog een keer terug komen? Ja, Ramen Brothers was een goede keus voor een snelle bak ramen noodles, een aanrader om een keer heen te gaan.


Eten: 7 Sfeer: 7 Overall: 7.3
Bediening: 8 Prijs/kwaliteit: 7

Hoe was jouw ervaring bij Ramen Brothers Utrecht?

Share Button